T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SARAYÖNÜ - Halıcı Cumhuriyet İlkokulu

Resfebe Oynuyorum Eğleniyorum Projesi

Resfebe Oynuyorum Eğleniyorum resimlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Proje hakkında

Resfebe harfler, sayılar, semboller, şekiller ve resimler gibi nesnelerin bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş bulmacadır. Resfebe ögeleri: harfler, sayılar, semboller, şekiller, doğadaki tüm canlı-cansız varlıklar, soyut kavramlar şeklinde sıralanabilir. Resfebe tamamen onu hazırlayan kişinin hayal gücü, bilgi birikimi ve bakış açısıyla bağlantılır. Bu nedenle bazen, hazırlanan resfebelerin tek bir cevap yerine birden fazla cevabı olabilir. Günümüzde yaygınlık kazanan ve birçok çeşit sunan akıl oyunlarına karşı farklı ve eğlenceli bir alternatif olarak resfebe tercih edilebilir. Resfebe, beyin jimnastiği yaptıran, yaratıcılığı geliştiren bir bulmaca çeşididir. Resfebe çözmek bilişsel gelişimi destekler. Resfebe soruları hazırlamak, öğrencilerin motor gelişimini destekler. Öğrenciler arasında oynanacak faydalı ve eğlenceli bir oyundur. Uygulayacağımız proje ile Resfebe ile öğrencilerimizin eğlenmesini ve akıl oyunlarına farklı bir bakış açısı geliştirmelerini amaçlıyoruz.

HEDEFLER

Proje konumuz Resfebe ile öğrencilerin kazanmasını umduğumuz yetkinlik ve beceriler:
- Harfler, sayılar, renkler gibi kavramlara farklı açılardan bakmayı sağlar.
- Planlı hareket etmeyi öğretir, planlı hareket etmenin önemini kavratır,
- Doğru ve çabuk düşünebilmeyi ve karar verebilmeyi geliştirir,
- Kendini ve yeteneklerini daha iyi tanımasını sağlar,
- Merak duygusunu geliştirerek araştırmalar yapmaya yönlendirir,
- Düşünen, sorgulayan ve çözümleyen bireylerin yetişmesini sağlayarak etkin düşüncelerin daha özgürce sunulabildiği bir ortam hazırlar,
- Projemiz öğrencilerin eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, iletişim becerisi, araştırma-sorgulama becerisi, problem çözme becerisi, bilgi teknolojilerini kullanma becerisini geliştirir ve kuralları anlamayı, kurallara uymayı öğretir.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje ile; Öğrencilerin Resfebe çözmesi bilişsel gelişimi destekleyecektir. Resfebe soruları hazırlamak, öğrencilerin motor gelişimini destekleyecektir. Öğrenciler arasında oynanacak faydalı ve eğlenceli bir oyundur. Öğrencilere harfler, sayılar, renkler gibi kavramlara farklı açılardan bakmayı sağlayacaktır.
Doğru ve çabuk düşünebilmeyi ve karar verebilmeyi geliştirip,kendini ve yeteneklerini daha iyi tanımasını sağlayacaktır.
Yapılan tüm çalışmalar ortaklar tarafından kayıt altına alınıp TwinSpace de paylaşılacaktır.

29-11-201918-11-201918-11-201918-11-201918-11-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.11.2019 - Güncelleme: 13.02.2023 11:20 - Görüntülenme: 591
  Beğen | 0  kişi beğendi