Haklarımı Öğreniyorum Projesi

Haklarımı Öğreniyorum Projesi resimlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Çocukların yetişkinlerden daha farklı haklara ve ihtiyaçlara sahip oldukarından yola çıkarak, çocuk ların sahip oldukları hakların farkında olmasını sağlamak.

Cinsiyet, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması,eğitim görmesi. Çocuklar ihtiyaçlarına, ilgilerine ve yeteneklerine uygun kalitede bir eğitim görmesini sağlamak,kendilerini ilgilendiren bütün konu ve sorunlarda düşüncelerini söyleme, karara katılmasını, şiddet, sömürü ve istismardan korunmasını,düşüncesini söylemesini sağlamaktır.

Çocuk Hakları:Her ortak bir hak seslendirip,video çekecek
Temel Haklar: Sağlık,eğitim,barınnma hakları ile ilgili bligi toplanıp video haline getirilecek
Vatandaşlık Hakları:Oy verme,askere gitme ile ilgili drama yapaılacak.
Akrostiş çalışması yapılacak
Eğitim Hakkı:Okulda yaşının gerektirdiği bilgiyi öğrenip akrostiş çalışması yapacak,gazete çalışması yapılacak
Sağlık Hakkı:Çocuğun sağlığı için en yakın sağlık ocakları ile iletişime geçip,kontrollerin yapılması sağlanacak

Toplumun bir parçası olan çocuğun hakları güvence altına alınıp,Daha iyi koşullarda yaşaması sağlanacak.

17-11-201917-11-201917-11-201917-11-2019

Yayın: 17.11.2019 - Güncelleme: 13.02.2023 11:20 - Görüntülenme: 284