T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SARAYÖNÜ - Halıcı Cumhuriyet İlkokulu

Fantastic School Projesi

Fantastic School Projesi resimlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Proje hakkında

Bu projenin hedefi; okullarda yaratıcılık çalışmalarını, ilerici eğitim reformu olarak açıklamaktadır. Günümüzde, problemleri belirleme ve yeni olasılıklar hayal etme kapasitesine sahip beyinler büyük bir ihtiyaçtır. Aynı zamanda çocuklardaki yaratıcılık ile kendini gerçekleştirme çok önemlidir. Eğitimciler, öğrencilerin düşüncelerini ve davranışlarını yönetmek yerine, onları destekleyecek şekilde davranmalıdır. Yaratıcı öğrenme, okulda öğrencilerin, aktif bir şekilde yaratıcı uğraşlarıyla ilgilenmelerini sağlar.
The objective of this project is; It describes progressive creativity in schools as a progressive educational reform. Today, brains capable of identifying problems and imagining new possibilities are a great need. At the same time, creativity and self-realization are very important in children. Educators should behave in a way that supports students rather than managing their thoughts and behaviors. Creative learning enables students to actively engage in creative engagement at school.

HEDEFLER

-Öğrencilere yaratıcı,araştırıcı,sorgulayıcı,bildiklerini uygulayabilen nitelikler kazanmalarını sağlayan kişilik geliştirici bir eğitim vermek
-uygarlığımızın,ulusal varlığımızın devamı, yaratıcı kişilerin var olmasına katkıda bulunmak,
-Bugün ve yarın toplumumuzu oluşturan ve oluşturacak olan genç kuşakları Yaratıcı Eğitim Ortamında yetiştirmek.
-To give the students a personality-enhancing training that enables them to acquire creative, inquisitive, inquisitive qualities that can apply what they know.
- the continuation of our vigilance and national presence, contributing to the existence of creative people,
-To educate the young generations that will and will form our society today and tomorrow in a Creative Education Environment.

BEKLENEN SONUÇLAR

1- "İyi Bir Okulun" günümüzde ne anlama geldiği ve nasıl tanımlanabileceği konusunda ortak bir anlayış oluşturmak.
2- Okul pedogojisi ve eğitim alanında ortak bir duruş sergilemek.
3- İşbirliğine girip bilgi alışverişinde bulunarak, küçük ölçekte okul gelişimine ve büyük ölçekte ise bir eğitim reformu gerçekleştirebilecek, bir sivil toplum inisiyatifi oluşturacak devredilebilir bir model hazırlamak.
1- To create a common understanding of what a "good school" means and how it can be defined today.
2- To exhibit a common stance in the field of school pedagogy and education.
3- To prepare a transferable model that can cooperate and exchange information, to realize school reform on a small scale and an education reform on a large scale and to form a civil society initiative.

17-11-201917-11-201917-11-201917-11-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.11.2019 - Güncelleme: 13.02.2023 12:06 - Görüntülenme: 338
  Beğen | 0  kişi beğendi