T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SARAYÖNÜ - Halıcı Cumhuriyet İlkokulu

Akıl Küpü Çocuklar Projesi

Akıl Küpü Çocuklar Projesi resimlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Proje hakkında

"Akıl Küpü Çocuklar" projemiz ile öğrencilerin akıl ve zeka oyunlarını küçük yaşlardan (okul öncesi) itibaren aileleriyle birlikte öğrenmeleri, okulda, evde, tüm hayatlarında akıl ve zeka oyunlarını kullanmaları amaçlanıyor.
Öncelikle akıl zeka oyunları yetkinliği olan öğretmenlerimiz diğer öğretmenler ile paylaşımlarda bulunacaklar ardından öğrencilerimize eğitimler verilerek oyunlar öğretilecek ve velilerimizin de çeşitli etkinliklerle akıl oyunları konusunda farkındalıkları sağlanarak, çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmelerinin yolu açılacak. Tüm katılımcılardan okulda beden eğitimi ve oyun ,serbest etkinlik derslerinde ve evlerinde akıl ve zeka oyunları oynamaları istenecek...

HEDEFLER

Bu proje ile öncelikle
* Akıl Zeka Oyunlarının başta öğrencilerimiz olmak üzere öğrenilmesi
* Öğretmenlerin kendi aralarında paylaşımlarda bulunarak etkileşim içerisinde olması,
* Ailelerin de bu oyunları öğrenerek çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmesi
* Öğretmen veli öğrenci üçgeninin hep beraber aynı hedefte buluşması
* Akıl Zeka Oyunlarını öğrenerek hayata bakış açımızı değiştirerek daha keskin görme becerisi kazanılması
* Okul ile Aile birlikteliği sağlanarak öğrenmeye model olarak velilerin de katılması
* Öğrencilerimizin başata matematik geometri becerileri olmak üzere, okul derslerine olumlu katkı yapacak düşünme becerilerinin öğrenilmesi,
* İletişim Paylaşma ve Sosyal becerilerine katkı sağlanması...
Amaçlanmaktadır

BEKLENEN SONUÇLAR

Tüm eğitimcilerimizin birden fazla Akıl Zeka Oyununu önce kendilerinin öğrenmesi ve öğrencilerine öğretmesi sağlanacak. Bu proje ile Okul Öncesi sınıflarında oyun saatlerini, İlkokullarda beden eğitimi ve oyun,serbest etkinlikler derslerini, ortaokullarda Akıl ve Zeka Oyunları derslerini daha verimli işlemiş olacağız.
Aileleri de katarak okul-aile işbirliği kuvvetlendirilecek, öğrencilerimizin aileleriyle kaliteli zaman geçirmelerine liderlik etmiş olacağız.. Ayrıca ailelerin çocuklarının özelliklerinin daha da farkına varmaları sağlanacak.
Ayrıca öğrencilerimize kazanma-kaybetme, rakibe saygı, paylaşım, iletişim becerileri, düşünme aktiviteleri gibi sosyal beceriler kazandırılacak.
Okullar arası benzer aktiviteler yapılarak paylaşımlar sağlanacak. İletişim kurulacak yeni arkadaşlıklar, tanışmalara fırsat sunulacak.

29-11-201917-11-201917-11-201917-11-201917-11-201917-11-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.11.2019 - Güncelleme: 13.02.2023 12:06 - Görüntülenme: 339
  Beğen | 1  kişi beğendi